Achtergrond  |  “Ridderspoor

Els Maasson (1967)

“De Tarot ken ik als een spiritueel, filosofisch en levensbeschouwelijk instrument. Vanaf 2005 ben ik vier jaar ik in de leer geweest bij Onno Docters van Leeuwen en heb mij laten inspireren door De Tarot in de herstelde orde. Vanuit mijn praktijk Ridderspoor geef ik sinds 2005 Tarotconsulten, Tarotopleidingen en lezingen over Tarot. In mijn lessen vertel ik aan de hand van de kaarten het verhaal van de levenscyclus van de mens. Ik ben afgestudeerd aan het Jungiaans Instituut en benader de Tarot op Jungiaanse wijze.

Van kinds af aan wil ik verhalen, verbeeld in glas-in-lood ramen van kerken en kathedralen, leren kennen. Sinds mijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (1987-1992) verdiep ik mij in symboliek en met name in diersymboliek. In mijn beroepspraktijk van beeldend kunstenaar transformeer ik klassieke mythologie naar mijn persoonlijke symboliek. Ted Andrews diersymboliek in Luisteren naar Dieren en de Medicijnkaarten van Jamie Sams & David Carson hebben mij als eerste geïnspireerd. Hierdoor ben ik vertrouwd geraakt met het ‘medicijn’ dat door middel van dieren gekend wil worden. In mijn atelier omring ik mij met mijn eigen totemdieren voorzien van persoonlijk onderschrift in rijm.

In mijn verlangen om het universum in beeld te vertalen, zocht ik naar manieren waarop anderen mij daar in zijn voorgegaan. In deze zoektocht maakte ik kennis met de Tarot. De Tarot, die bij uitstek een picturale weergave van het universum is.

Ik ben getrouwd en vanaf dat moment medeopvoeder van twee jongens, geboren in 2004 en 2006. Vanaf 2014 werk ik als dieptepsycholoog en stiefcoach bij Innerlijk Beeld. In juni 2011 deed ik mijn Vision Quest in Noord Frankrijk. Naast mijn beroepspraktijk van beeldend kunstenaar heb ik mij door de jaren heen verdiept in en ervaring op gedaan met: gnosis, voetreflexologie, meditatie, hatha-yoga, kundalini-yoga, familie-opstellingen, reïncarnatie-therapie, astrologie, sjamanisme, de innerlijke man-vrouwrelatie, mythologie, numerologie, symboliek, droomanalyse, automatisch schrift, channeling, levenskunst, ayahuasca, soulretrieval, de Maya-kalender, emotioneel lichaamswerk, biodanza en trancedans. Daarnaast heb ik trainingen gevolgd bij CSA (Basic en Advanced) en bij de School voor het Gouden Rozenkruis".

“Ridderspoor”

In 2009 koos ik voor mijn praktijk de naam Ridderspoor. De ridders in de Tarot zijn zij die hetgene waar ze voor staan, in de wereld brengen. Dit doen zij met liefde en daadkracht, en zijn daarbij trouw aan zichzelf en aan hun waarden. Dat is wat ik doe in mijn werk: ‘in het spoor van de ridder’ treden.

Bestaan is een feit, leven is een kunst. Ons werkelijke pad in dit leven is van angst tot liefde te komen.
Citaat uit Het orakel van de maan door Frederic Lenoir, Poema Pocket oktober 2010.

 

 

^ naar boven

   

Ridderspoor - Praktijk voor Tarot
Els Maasson  |  Tarot  |  Praktijk  |  Contact  |  Home

 

 

« home